Van comfortzone naar blog

Hier is ie dan. Mijn allereerste logje ever. Stiekem vind ik het best spannend, dit is toch wel een stapje out of my comfortzone. Maar weet je, soms moet je dingen gewoon doen. Out of your comfortzone, that’s where the magic happens.

Soms zitten we vastgeroest in onze gewoontes, en als er dan een keer een nieuw  ideetje alleen al  vorm durft te krijgen in onze achterhoofden dan stoppen we dat gauw diep weg. Of we vergeten het en gaan weer over tot de orde van die goeie, ouwe, soms misschien wat saaie, maar tenminste vertrouwde, dag*. Waarom eigenlijk? Het is inderdaad een beetje  eng ja, nieuwe dingen doen, maar het ergste wat kan gebeuren als je uit je comfortzone stapt is ‘falen’. En zelfs dan ben je wat mij betreft een held; je hebt iets nieuws  geprobeerd, je hebt ervan geleerd en kan met die kennis weer verder.

Maar goed, ‘gewoon dingen doen’ klinkt soms makkelijker gezegd dan gedaan.  Hetzelfde heb ik een beetje met het beginnen van mijn blog gehad. Al een paar maanden speelde ik met het idee van het beginnen van een blog, maar geen enkel moment leek perfect. Later bedacht ik dat ik tot Sint Juttemis kan  wachten op dat ‘perfecte’  moment, of gewoon eens aan de slag kon gaan.

Soms moet je namelijk op een gegeven moment gewoon stoppen met het uitdenken van allerlei details en mogelijke scenario’s en gewoon lekker aan de slag gaan. Dat is precies wat ik nu heb gedaan. Ik sta daardoor nu voor een andere uitdaging: als ik ergens aan begin doe ik dat graag goed, maar ik weet nu nog niet precies weet waar ik aan begin . Ik denk dat dat  gaandeweg wat scherper zal worden inshaAllah.

Mocht je dus de geweldige persoon zijn die dit eerste logje leest en  hier vaker terugkomt, dan zul je gaandeweg vast wat veranderingen merken. Dan weet je nu in ieder geval waardoor dat komt: ik ben mijn weg aan het zoeken in de wondere wereld van de blogs.  Maar ik kom er wel inshaAllah, waar een wil is, is een weg. En tja, ook als ik er niet kom, dan zal dat een goeie reden hebben.

Ik stap een avontuurlijk, online reisje in. Ik hoop dat je met mij deze reis wilt maken met je tips, feedback en comments.

Tot de volgende keer inshaAllah!

* Yay, kommafeestje.

6 thoughts on “Van comfortzone naar blog

  1. Pingback: naQrae, een jaar later | naQrae

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s