Maak kennis met: Nouman Ali Khan

Ik luister graag naar online islamitische lezingen. Daarbij is Youtube net een hele grote schatkamer waar je lekker doorheen kunt klikken, op zoek naar mooie, inspirerende en leerzame lezingen. En soms, soms heb je goed beet. Dat besefte ik al gauw na het bekijken van een aantal lezingen van Nouman Ali Khan.  Het zijn bijna allemaal pareltjes waar ik best gelukkig van word als het gaat om presentatie en inhoud. Dat wil ik graag met je delen.

De manier waarop Nouman zijn lezingen geeft kun je het best zelf zien en beoordelen. Ik vind die leuk en aansprekend,  jij hopelijk ook. Wat de inhoud betreft: de lezingen zijn voornamelijk gestoeld op de Qor’an waarbinnen  je mijns inziens twee categorieën kunt onderscheiden.

De eerste categorie noem ik ‘diehard-tafseer’.  Dat zijn series van filmpjes die uitgebreid op een bepaalde soera ingegaan. Taalkundige achtergrond, geschiedenis van hetgeen  is geopenbaard, omstandigheden ten tijde van de openbaring en meer. Het zijn echte lessen waarbij je aantekeningen zou kunnen maken en je na afloop veel weet over de desbetreffende soera.

De tweede categorie heeft een iets andere insteek. Die bestaat uit lezingen die als startpunt bepaalde ayat hebben waar de lezing met een thema omheen wordt gebouwd. Opvoeding, het dagelijks leven of gezinsleven en huwelijk bijvoorbeeld.

Beide categorieën die ik kan onderscheiden  en alles wat daar tussen valt is erg interessant, al kan ik me voorstellen dat het een beetje vaag klinkt als je nog geen lezing hebt beluisterd. Ik zal hier inshaAllah  filmpjes delen die ik zelf al heb bekeken, that will make more sense.

Als je een keer een inspirerende en leerzame lezingmarathon wilt houden kun je naast Youtube deze website checken waar vrijwilligers content verzamelen en plaatsen, of je gaat naar de officiële website van het instituut dat Nouman heeft opgericht.  Bij beide kun je meteen allerlei materiaal downloaden voor op je telefoon bijvoorbeeld. Superchill.

Door de lezingen van Nouman ben ik de Qor’an nog meer gaan waarderen wat het reciteren ook een andere dimensie geeft. Weet je hoe mooi dat is, een aya lezen en het verhaal erachter kennen. De Qor’an is zoveel meer dan de Nederlandse vertaling die we soms gebruiken, Nouman helpt ons dat met Allah’s (swt) wil  te begrijpen. Moge Allah (swt) hem en zijn familie  voor al het goede belonen.

Meer van Nouman Ali Khan zal dus volgen, maar heb jij aanraders van filmpjes/sprekers die het gewoon verdienen gezien en gehoord te worden? Zou mooi zijn als je het deelt, inspiratie  en kennis zijn altijd welkom!

Tot de volgende keer inshaAllah :).

5 thoughts on “Maak kennis met: Nouman Ali Khan

 1. Pingback: Treintip: slim uit het raam staren | naQrae

 2. Pingback: Man met twee tuinen | naQrae

 3. Pingback: Elhamdoulillah | naQrae

 4. Salaam alaikom, jazakallah ghairan voor de links! Je hebt er een nieuwe follower bij(via bloglovin), ben je posts aan het lezen op mn werk en raak geïnspireerd om o.a. lezingen te luisteren. Helaas moet dat wachten tot na mn werk in sha allah. Maar keep up doing your thang met deze leerzame blog ma sha allah. virtuele knuffel!

  • Wa aleikum salaam Jamaa, bedankt voor je mooie comment, het volgen en voor de virtuele knuffel natuurlijk ;).

   Elhamdoulillah, blij dat je profijt hebt van mijn blog. Geniet na het werk van de lezingen en moge Allah (swt) al het goede van ons accepteren.

   Kauthar

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s