Brainpower

Vanmiddag het laatste tentamen van mijn blok gehad, en nu hebben mijn hersenen geen zin meer in ingewikkeldheden.  Dus even niets van een schrijver die al meer dan honderd jaar dood is of iets dat eindigt met  –wetenschappen. Geen hersenkrakers en geen verplichtingen na de overuren die voor het tentamen zijn gedraaid. Een avondje lekker vrij dus, precies wat elke hardwerkende student verdient ;).

Speciaal voor deze gelegenheid een to-do lijstje dat wél mag:

 • Accepteer de situatie. Als je merkt dat je vaag denkt en (meer dan normaal) opkijkt tegen taakjes die je moet doen, dan weet je dat het hem maar even niet moet worden. Pak dus niet dapper en koppig  je statistiekboek erbij. De wil van je brein is nu even wet.
 • Breng spontaan de avond met je familie of vrienden door. Veel leuker gezelschap dan die laptop of computer op je kamer.
 • Scroll even door je favorietenlijstje. Ik heb een triljoen dingen opgeslagen terwijl ik bezig was met studieontwijkend gedrag onder het nom van: nu even niet, maar na het leren ga ik los. Nou, ik vergeet die linkjes te vaak. Ook een goede reminder voor mezelf dus.
 • Check je facebook schaamteloos uitgebreid. Vandaag mag je alle foto’s bekijken van mensen die je niet kent. Vandaag mag het gewoon. Ik moet er wel bij zeggen dat dit een stuk minder interessant is dan tijdens het leren. Dan is álles boeiend. Het ligt niet aan jou.
 • Check mijn oudere berichtjes. En reageer met een haiku.
 • Pak je Koran erbij en oefen met het juist reciteren van je favoriete soera.
 • Ga verder met het boek waar je een paar weken geleden mee bent begonnen.
 • Bak wat lekkers.
 • Kijk naar de opstap-toespraak van de koningin en pink een traantje weg.
 • Ga lekker op tijd naar bed.

Zo. Ik voeg meteen de daad bij het woord en ga lekker bij mijn familie zitten. Bakken heb ik vanmiddag al gedaan maar dat bakexperiment is een beetje mislukt ;).

Wat doe jij graag op de avonden waarop je besluit niets te doen dat ‘moet’¿ Share the love, en tot de volgende keer inshaAllah :).

PS Ik ben geen fan van een niet nader te benoemen rapper, mocht je je dat op de een of andere manier afvragen.

2 thoughts on “Brainpower

 1. Hahahha , ik zit nu precies in dezelfde situatie en wat ik vandaag heb gedaan is ” willen” bakken, maar geen zin hebben erin. Verder “willen” gaan met een boek waar ik een week geleden mee was begonnen, maar geen zin ebbben erin. “Willen” beginnen met mijn laatste statistiekverslag, maar geen zin hebben erin. Wacht even, als ik het zo bekijk, heb ik vrij weinig gedaan vandaag. Maar goed, dat slaat weer een beetje op jou eerste punt.😊

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s