Dag Beatrix


Weet je wat ik niet zo goed snap? Al die spontane liefdesverklaringen richting de (bijna niet meer) koningin die ik sinds gisteren overal en nergens tegenkom.

Lieve mensen, we kennen Beatrix niet. Niet echt. Begrijp me niet verkeerd, ik heb zelf geen hekel aan Beatrix, ze ziet er wel aardig uit enzo. Alleen vind ik enige relativering wel op zijn plaats. Zo heb ik enigszins met een opgetrokken wenkbrauw gelezen dat sommigen haar een prachtmens noemen. Zo’n oordeel over iemand vellen op basis van wat er, volgens allerlei richtlijnen, in de media komt vind ik namelijk verwonderlijk. Als ik alle deskundigen mag geloven deed ze het goed (wat zijn de criteria eigenlijkĀæ), ik heb daar zelf vrij weinig over te zeggen. Hoogstens dat ze haar verplichtingen als koningin misschien goed nakwam. Maar ja, dat doen artsen ook. Die redden levens.

Wat ik wel nog kwijt wil: bedank liever je moeder voor alles wat ze voor je deed en doet, voor en achter de schermen. Altijd. Over haar kun je oprecht oordelen dat ze een prachtmens is.

At the end, Beatrix just did her job.

3 thoughts on “Dag Beatrix

  1. Pingback: Oranje koningsontbijt: wortelpap | naQrae

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s