Alledaags geluk

Een tijdje terug deelde ik een mooie lezing over dankbaarheid. Daardoor geïnspireerd besloot ik eens een lijstje te maken van dingen waar ik blij van word en dankbaar voor ben. Ik heb daarbij expres voornamelijk gekozen voor alledaagse zaken, mooie dingen die ik door hun alledaagsheid niet wil vergeten. Omdat het juist van die dingen zijn die op een grauwe maandagochtend net genoeg kunnen zijn om een glimlach door te laten breken. Een blij lijstje dus.

Geluk zit in:

  • een lekkere zonnestraal die miljoenen lichtjaren heeft afgelegd om in de trein precies op een fijne manier in mijn gezicht te schijnen
  • quality-time met mijn familie
  • die momenten waarop ik statistiek snap. Dat moment dat het lampje begint te branden en alle toetsen en hypotheses op hun plaats vallen
  • het lezen van een Qor’an vers en deze begrijpen
  • jou. De bezoeker van naQrae die mijn logs leest en soms mooie, lieve, leuke reacties achterlaat waardoor ik weer wat meer geïnspireerd raak
  • chocola. Need I say more?
  • internet in de trein

Dit was mijn kleine selectie, het lijstje zal denk ik nooit af zijn. Niet omdat het leven alleen maar rozengeur en maneschijn is, maar omdat wij met vele zaken, groot en klein, zijn begunstigd. Soms zonder het door te hebben en dankbaar te zijn. Elhamdoulillah.

Door zo bewust een lijstje op te stellen moet je even nadenken en besef je dat er zaken zijn die vanzelfsprekend lijken maar dat niet per se hoeven te zijn. Ik daag jou uit hetzelfde te doen: waar zit jouw alledaags geluk in?

Tot de volgende keer inshaAllah!

2 thoughts on “Alledaags geluk

  1. Salaam wa alaikoum. Niet te geloven dat ik er niet bij sta;p. Maar omdat dat toch wel een beetje zo is via punt nummer 5, vind ik het niet meer zo erg.😊 wat maakt mij gelukkig? Mijn familie, pizza eten, een statistiekvraag op tentamen begrijpen, mijn bestebeste coole vrienden, erachter komen dat wat ik heb gekookt eetbaar en lekker is, ZONLICHT, vroeger, oke deze lijst wordt te lang. Xx

  2. Pingback: Dankbaar en blij, week 36 | naQrae

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s