Rode bieten smoothie

Rode bieten waren voor mij lekkere groente die ik niet zo vaak at. Gewoon, omdat we ze niet zo vaak in gerechten verwerkten. Sinds een paar dagen is daar verandering in gekomen en staan bieten bijna elke dag op mijn menu. Ik drink ze, in een smoothie. Waarom ik dat doe? Omdat de smoothie zo’n leuke kleur heeft. Duh.

Rode bieten smoothie

Je hebt het misschien weleens (van je moeder) gehoord, maar rode bieten zijn ook supergezond! Ze beschermen je huid, verbeteren het uithoudingsvermogen, ze beschermen tegen hartziektes, zijn bloedzuiverend  en cholesterolverlagend, bevatten verschillende vitamines…  Google er even op los als je meer over de gezondheidsvoordelen wilt lezen, de lijst is errug lang.

Op internet staan ook genoeg fancy recepten, maar daar heb je vaak een sapcentrifuge voor nodig. Als jij die net als ik niet hebt, dan heb ik een makkelijk alternatief: voorverpakte rode bieten en sinaasappelsap (zonder suiker). Men neme een mengkan, ongeveer driekwart rode biet, flinke scheut sinaasappelsap, een staafmixer en that’s it. Ik word best blij van dit drankje, onder andere omdat het zo gezond is. En de smaak? Die is even wennen, maar ik vind dit oprecht lekker.

Durf jij dit aan? Let us know, ben namelijk erg benieuwd naar wat je ervan vindt en tot de volgende keer inshaAllah!

PS Klik hier als groen meer jouw kleur is 😉

2 thoughts on “Rode bieten smoothie

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s