Oranje koningsontbijt: wortelpap

Omdat het koningslied voor velen zo teleurstellend was, een ontbijtje dat alle verwachtingen zal overtreffen.  Het is gezond ook.  En nee, ik heb dit niet speciaal naar aanleiding van het koningslied bedacht. Dit kwam gewoon heel goed uit. Echt waar.

wortelpap

Dit ontbijtje stond al een tijdje tussen mijn concepten en is ontstaan door een samenloop van omstandigheden. Ik ben sowieso fan van havermout (niet per se van het koningshuis), maar dacht niet spontaan: goh, laat ik eens een worteltje schrappen voor in mijn pap.

Hoe het wel ging? Ik had een keer wortel-sinaasappelsap gemaakt.  Met de blender. Het was erg lekker, maar ik moest het goedje eerste zeven om er een echt sapje van te maken. En toen zat ik met wortelsinaasappelpulp (galgje!). Nou ben ik geen fan van eten weggooien, ook niet als het gaat om pulp. Dit resulteert er soms in dat ik in mijn eentje mislukte bak- , blend- of kookexperimentjes aan het wegeten ben. En soms, soms ontstaat er al moeilijk slikkend een ideetje voor wat lekkers.

Dat is wat ook gebeurde bij deze wortelsinaasappelpulp. Ik had me er al bij neergelegd elke dag een flinke hap van het goedje te eten, opdat het maar gauw op zou raken. Gelukkig hoefde dat niet. Met wortelmuffins in mijn achterhoofd, die ik toen recentelijk had gegeten, besloot ik de pulp te gebruiken voor bij mijn havermoutpap. De eerste hap daarvan was spannend, maar algauw werd ik blij: het was lekker.

Ik hoefde niet meer elke dag een lepel pulp weg te werken.

Wat je voor dit koningsontbijt nodig hebt:

  • 8 el havermout
  • 300 ml sojamelk
  • 1 el rozijntjes
  • 1 wortel, geschrapt
  • 1 tl kaneel
  • Rasp van een sinaasappel
  • Honing naar smaak

Ik gebruik sojamelk omdat ik ‘gewone’ melk hierbij niet zo lekker vind. Verder kun je heel makkelijk afwijken in hoeveelheden. De basis is hetzelfde, maar dit zijn de verhoudingen die ik lekker vond

Wat je moet doen:

Kook de sojamelk, havermout en rozijntjes tegelijk in je pannetje.  Roer dit af en toe door. Schrap ondertussen het worteltje en de sinaasappelschil en zet dit apart. Als de pap klaar is, schenk je dit over in je bord en kan hier de rasp, kaneel en honing bij. Roer dit allemaal door, garneer eventueel voor een fotootje op Instagram en daar is het dan: het ontbijt die je wist dat zou komen.  Eet smakelijk!

PS Mijn excuses voor mogelijke irritaties door de koningslied shizzle in deze post, ik kon het niet laten. Hou je veilig!
PPS Ok. Dit is best ernstig. Ik stop er maar mee. Dit keer écht. Tot de volgende keer inshaAllah ;).

3 thoughts on “Oranje koningsontbijt: wortelpap

  1. Pingback: Wij zijn geen probleem | naQrae

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s