Wij zijn geen probleem

Dus. Het MarokkanenCollectief, waar ik overigens nog nooit van heb gehoord, besloot namens mij te zingen dat wij geen probleem zijn.  Van het Koningslied werd ik ook niet al te blij, maar daar kon ik tenminste  pap van maken. Hier moest ik alleen een beetje van zuchten, want ja hoor, daar gaan we weer met die etiketjes.

Het eerste waar ik aan moest denken toen ik de titel van dit lied hoorde was: why? Waarom zou je een negatief frame uit een ‘Marokkanendebat’ gebruiken voor een vast en zeker goed en positief bedoeld lied? Gegeneraliseerd wordt er ook al genoeg.  Bovendien heb ik als Marokkaanse ook geen behoefte aan het als groep telkens beplakt worden met positieve en negatieve etiketjes door anderen. Kom liever een keer tajine eten ofzo.

Heb het lied verder zelf niet gecheckt, dit zijn dus puur mijn eerste hersenspinsels van toen ik hierover hoorde. Mocht je een grondige analyse hebben gedaan en menen dat ik er helemaal naast zit: let me know, ben benieuwd ;).

Ach ja. Ik wil er eigenlijk niet teveel energie van mezelf en  leestijd van jullie voor vragen, maar ik snap dit soort initiatieven niet zo goed. Dit is vast goed bedoeld en dat is wel mooi, maar laten we met zijn allen onze energie elders in steken.

Slechte liedjes zijn er al genoeg.

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s