Yasmin Mogahed

Ik heb elhamdoulillah recentelijk de lezingen en stukken van Yasmin Mogahed ontdekt en mashaAllah, wat zijn ze mooi, goed en een heleboel meer. Moge Allah (swt) haar voor haar inzet belonen en voor het kwade behoeden.

Yasmin Mogahed

Ik heb nog niet heel veel van haar gezien, maar Yasmin richt zich onder andere op de toestand van ons hart en innerlijk want, en dit heb ik ook van haar meegekregen,:

“Werkelijk, in het lichaam is er een vleesklomp. Wanneer deze goed is, dan zal het hele lichaam goed zijn. Wanneer deze slecht is, dan zal het hele lichaam slecht zijn. En dit (de vleesklomp) is het hart.”
Boekharie

En zo zijn er meer overleveringen over je belangrijkste bezit; je hart, en daar richt Yasmin zich dus onder andere op. Klinkt aanvankelijk misschien een beetje vaag, maar het gaat onder andere over vertrouwen en liefde. Liefde voor Allah (swt) bijvoorbeeld en waarom Romeo en Julia in bepaalde opzichten geen goed voorbeeld zijn ;).

Ik ben van plan inshaAllah meer van haar werk te checken en zal daarbij hier ook een en ander delen. Ik heb ook haar boek  Reclaim your Heart besteld, daar was ik erg benieuwd naar. InshaAllah zal ik daar hier tezijnertijd op ingaan. Het boek moet nog wel een zeetje over gaan en gelezen worden, dus dat kan nog wel even duren.

Ik vind Yasmins werk prachtig en wilde dat graag met je delen, inshaAllah zul je er ook profijt van hebben. Check dus  vooral haar blog, volg haar voor inspiratie op Facebook, gebruik die zoekfunctie van Youtube en kom af en toe hier langs voor mijn gedachtes bij haar werk.

Had jij al ooit van Yasmin Mogahed gehoord? En wat vind je van haar werk?

Mocht je verder inspirerende, informerende of mooie lezingen/boeken/oid kennen, please share. Zo helpen we elkaar inshaAllah :).

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s