Spinaziecake in de Ramadan

Hoi. Mijn blog leeft weer. Just in case you did not notice. Inmiddels is de Ramadan alweer voorbij, de vakantie voor de meesten ook. That’s life. Zolang je er maar altijd iets van probeert te maken en hipsterfoto’s bekijkt, maar daar gaat dit logje niet over.

Ik hoop dat je een goede Ramadan hebt gehad, inshaAllah wordt al het goede van ons geaccepteerd. Mocht je trouwens in staat zijn om ook shawwal te vasten, doe dat dan vooral, we hebben daar nog ongeveer een week voor. Want:

Fijn die plaatjes he, scheelt mij typwerk.

In de Ramadan heb ik geprobeerd interessante zaken te delen over de Ramadan en co, inshaAllah heb je daarvan geprofiteerd. Mijn statistieken zeggen dat de Ramadanlogjes wel zijn bekeken, maar mijn statistieken zeggen ook dat mijn spinaziecakerecept (galgje!) mijn meest gelezen log in de Ramadan is. En dat zet me aan het denken.

Ik hou van dat groene baksel en deel met liefde mijn recepten, zien dat die gelezen worden en hopelijk nuttig zijn voor anderen doet mij ook goed. Wat ik echter een beetje jammer vind is dat ik door deze statistieken moet denken aan het feit dat wij ons soms in de Ramadan, sommigen meer dan anderen, zo laten afleiden door de iftartafel. Ik zie op internet soms echt prachtige iftartafels, heuse kunstwerkjes die met veel liefde, geduld en tijd in elkaar zijn gezet voor de geliefde familie. Erg mooi, en inshaAllah is het dubbel zo goed om minstens(!) evenveel liefde, geduld en tijd aan het geloof in de Ramadan proberen te besteden.

De gezelligheid bij het eten is zeker een mooi onderdeel van de Ramadan, maar daar draait het uiteindelijk niet om. Zolang we dat blijven beseffen is het vast prima om af en toe tijdens de Ramadan een spinaziecake te bakken voor bij de hareera ;).

Het is overigens absoluut niet mijn bedoeling om met een vingertje te wijzen. Als ik al met een vingertje wijs, dan is dat in de eerste plaats naar mezelf. Er zijn en zullen dingen zijn die me opvallen en bij mij lijden tot hersengymnastiek en kritische zelfreflectie. Die hersenspinsels deel ik graag, opdat we er inshaAllah allemaal van zullen profiteren.

Khair, moge Allah (swt) onze intenties zuiveren, al het goede van ons accepteren en het lijden van onze broeders en zusters over heel de wereld doen verlichten.

Ameen.

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s