Mug

Je vroeg of ik zin had in verstoppertje. Het was twaalf uur, ‘s nachts. Dat ik een spel niet zag zitten snapte je niet. Ook niet toen ik uitlegde dat ik hoofdpijn had en morgen weer vroeg op moest. Je bleef maar aan (en om) mijn hoofd zeuren. Wat je ook al niet snapte was dat ik nu alleen verstoppertje zou spelen met een dodelijke afloop. Dat dreigde ik tenminste, niet al te overtuigend. Smalend keek je me aan, maar dat zag ik niet.

Ik heb je onderschat.

Zuchtend sta ik op, het licht gaat aan. Knipperende ogen, geen gezoem. Nog een zucht, ik kijk rond. Ik hoor je wel, maar ik zie je niet. Het felle licht en de stilte werken in combinatie met mijn vermoeidheid hypnotiserend. Ik kijk verdwaasd een paar minuten rond en vergeet even waarvoor ik was opgestaan. Dan hoor ik je weer, maar je zien, dat doe ik nog steeds niet. Het licht gaat uit, ik geef het op.

Ik kruip in bed en trek het dekbed over mijn hoofd. Ik knijp mijn ogen dicht en doe alsof ik je niet hoor. Ik heb het warm, ik heb verloren.


Toen ik dit concept maakte kon ik om de situatie lachen. Enigszins. Een uur later kon ik bijna huilen. Het licht was vier keer aangegaan,de Deetgeur overheerste en twee muggen waren dood. De rest van de familie kreeg ik niet te pakken. Ze mochten mijn kamer hebben, ik ging met dekbed en al naar de woonkamer.

Leve de seddari.

3 thoughts on “Mug

  1. Dit waren mijn gedachten tijdens het lezen: ” O, haar broertje wil verstoppertje met haar spelen maar zij heeft daar geen zin in zo laat in de avond…(leest even door) huh.. Dodelijke afloop?!, misschien gaat t toch niet om t broertje…” Leukk!šŸ˜Š

  2. Pingback: Dankbaar en blij, week 36 | naQrae

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s