Straatreciteur soerat Ad-Doha

1186221_631988963499410_64199989_n
In sommige landen heb je straatmuzikanten, in andere landen wordt de straat door reciteurs gesierd. Toen ik bij een YouTube-zoektocht dit filmpje tegenkwam was ik even een blij meisje. Deze dakloze meneer reciteert prachtig a la Abdulbaset Abdussamed de mooie soerat Ad-Doha.


In het filmpje een Nederlandse vertaling, hier een Engelse:

[1-3] By the day, full of light, and the night when it falls peacefully, your Lord has not forsaken you (O Prophet), nor is He displeased. [4-5] And surely the later period is better for you than the earlier period, and soon your Lord shall give you so much that you shall be well pleased. [6-11] Did He not find you an orphan and then he sheltered you? And He found you unaware of the Way, then He guided you, and He found you poor, then He enriched you. Therefore, do not be harsh to the orphan, and do not scold the beggar, and do proclaim the bounty of your lord.

Ik hou van soerat Ad-Doha. Dit is een Mekkaanse soera die werd geopenbaard na enkele maanden afwezigheid van openbaringen. De profeet (saw) maakte zich hier zorgen over en dacht dat er geen openbaringen meer waren omdat hij iets verkeerds had gedaan, daarna werd soerat Ad-Doha aan  geopenbaard. Deze soera bood en biedt dan ook kracht en hoop. Elhamdoulillah.

Liefde voor bovenstaande aya, inshaAllah is deze ook van toepassing op de dakloze meneer.

Ik heb nog wat dingetjes over de achtergrond van de soera uitgezocht en de  vertaling erbij gepakt, inshaAllah zal ik ook wat tafseer opzoeken en delen. Misschien heeft Nouman Ali Khan nog een mooi filmpje ;).

Heel veel liefs en tot de volgende keer inshaAllah.

Kauthar

 

3 thoughts on “Straatreciteur soerat Ad-Doha

  1. Pingback: Nouman Ali Khan: alles wordt geel | naQrae

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s