Dankbaar en blij, week 36

Elhamdoulillah

Een tijdje terug schreef ik een stuk over alledaags geluk. Een logje met een lijstje van dingen waar ik blij van werd en dankbaar voor was. Het maken van dergelijke lijstjes maakt je bewust van mooie dingen die soms vanzelfsprekend lijken, maar dat niet per se hoeven te zijn. Een goede zaak, right?

Daarom zal ik elke week zo’n lijstje maken inshaAllah. Speciaal voor de maandagochtend, omdat iedereen dan wel wat positiviteit kan gebruiken ;).

Waar ik dankbaar voor ben, de selectie van deze week:

 • De naar waarschijnlijkheid laatste mooie zomerdagen in Hollanda.
 • Mijn nieren. Ik sta er eigenlijk echt zelden bij stil, maar deze week besefte ik door een gesprek hoe waardevol deze bloedzuiverende organen voor ons zijn. Als ze niet meer goed functioneren, moet je om de dag naar het ziekenhuis voor dialyse. Om de dag een paar uur lang aan het infuus. De dag dat je niet aan het infuus zit, moet je bijkomen. Aansterken voor hetzelfde proces de volgende dag…. Moge Allah (swt) van allen met deze  ziekte de zonden doen uitwissen. Ameen.

 • Deze is best random, maar ik besefte van de week ineens hoe blij ik was met de ondergrondse vuilcontainers bij ons in de buurt. Ondergrondse vuilcontainers ja, ik ben serieus. Ik weet nog dat het vuil vroeg één keer per week werd opgehaald. Op donderdag. De rest van de week mocht je je vuil sparen.

Ik ben niet de enige die blij is met vuilcontainers. Gelukkig.

 • Een nacht zonder muggen
 • Klinkt misschien cheesy, maar het is daarom niet minder waar. Ik ben blij met jou, de lezer die even de tijd neemt om mijn logjes te lezen, eventueel te delen en er hopelijk wat aan heeft. Thanks :).

Elhamdoulillah. Waar werd jij afgelopen week blij van? Share the happiness en tot de volgende keer inshaAllah!

Liefs,

Kauthar

2 thoughts on “Dankbaar en blij, week 36

 1. Goede vraag. Ik denk dat we er niet altijd even stil bij staan. Ik ben afgelopen week blij van het goede weer. Verder heb ik de hele tijd gewerkt hihi.

  Ps. over je vraag op mijn blog: de strand voor alleen in vrouwen is net achter Bouyafa. Dus tussen Nador en Al Hoceima. Ze noemen het ‘hamam chaibi’. Een super plek!

 2. Haha, het mooie weer was inderdaad iets om blij mee te zijn, het is alweer voorbij. Ach ja, de herfst heeft ook wel zijn charmes ;).

  Thanks, dat is niet eens zo heel ver voor mij! Weet ik dat vast voor de zomer inshaAllah.

  Kauthar

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s