Nouman Ali Khan: alles wordt geel

Weet dat het wereldse leven slechts een spel is, vermaak, versiering en opschepperij tussen jullie en wedijver in vermeerdering van bezit en kinderen. Als de gelijkenis van regen waarvan de planten (die zij voortbrengt) bij de boeren verwondering wekt. Daarna worden ze droog, je ziet ze vergelen en vervolgens vergaan ze. En in het hiernamaals is er een harde bestraffing, een vergeving van Allah en welbehagen. En het wereldse leven is niets dan een verleidende genieting.
Al-Hadeed, 57-20

Assalamoe aleikum! Deze week wilde ik eigenlijk in navolging van dit logje een lezing over de betekenis van surah Ad-Doha delen, maar dat ging niet helemaal zoals gepland. Ik dacht een lezing gedownload te hebben, en toen ik er in de trein eens goed voor ging zitten bleken er maar twintig minuten van de lezing op mijn telefoon te staan. Jammer de pammer, maar geen ramp. Ik besloot uit het raam te staren en kwam later de volgende mooie lezing tegen.

Nouman Ali Khan gaat in een half uur in op de eerder genoemde aya en doet dat op een erg mooie en op zijn tijd hilarische manier met voorbeelden uit de praktijk. Over hoe wij in ons leven, al van jongs af aan, achter dingen aanzitten die zodra we ze in ons bezit hebben een groot deel van hun glans verliezen. Voor ons voldoende reden om alweer achter andere zaken aan te zitten die ons uiteindelijk niet gelukkig hoeven te maken. Niet écht.

Ik vond de lezing erg goed en leuk opgezet en heb er zeker wat van opgestoken. Moge Allah (swt) Nouman Ali Khan en zijn familie belonen voor al het moois dat hij doet. Ameen.

Gelukkig zat ik trouwens tijdens het beluisteren van deze lezing niet lonely gniffelend in de trein. Ik was dan namelijk vast door mijn medepassagiers, in de stiltecoupé nota bene,  voor gek verklaard. Mensen zien door mijn hijaab nu eenmaal niet meteen dat ik oordopjes in heb. Life of a hijabi ;).

Ik ben erg benieuwd wat je van de lezing vindt en tot de volgende keer inshaAllah!

O ja, don’t forget soerat Al-Kahf today :).

Liefs,

Kauthar

One thought on “Nouman Ali Khan: alles wordt geel

  1. Pingback: naQrae, een jaar later | naQrae

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s