Dankbaar en blij, week 37

Elhamdoulillah

Assalamoe aleikum, good monday morning! Het is alweer tijd voor mijn tweede dankbaar en blij lijstje. Het maken van dergelijke lijstjes maakt je bewust van mooie dingen die soms vanzelfsprekend lijken, maar dat niet per se hoeven te zijn. Een goede zaak, right?

Daarom zal ik elke week zo’n lijstje maken inshaAllah. Speciaal voor de maandagochtend, omdat iedereen dan wel wat positiviteit kan gebruiken ;).

  • De chocoladepepernoten die al lekker in de winkel liggen. Mocht je hier principiële issues mee hebben: er zijn ergere dingen op de wereld ;). Ik heb deze heerlijkheid nog niet gekocht, maar het kan. Het kán. Yes.
  • Pepernoten doen mij denken aan Sinterklaas, Sinterklaas vereert het land in december met een bezoekje en in december is het winter en ligt er misschien sneeuw. Niet mijn beste maatje, die witte deken. Vooral niet op de ochtenden dat ik de deur achter me dicht trek om naar Utreg af te reizen, niet wetend of ik die dag met de NS de plaats van bestemming zal bereiken *dramamodus uit*. Dus, ben ik even blij dat het nu ‘alleen nog maar’ regent. Geen soppende laarzen, wat wil een mens nog meer.
  • De heerlijke mega glazen warme thee die nu extra lekker smaken omdat het buiten grijs en miezerig is. Met een glas thee in de hand en dekentje over de knieën ziet alles er een stuk rooskleuriger uit.
  • Boeiende colleges, daar word ik ook best blij van. Ik heb dit blok het vak Staats- en Bestuursrecht en toen ik de boeken voor het eerst zag verwachtte ik geen spannend blok. Op Facebook vond ik mezelf aanvankelijk best zielig en plaatste ik onderstaande foto met bijschrift, maar het bleek reuze mee te  vallen. We analyseerden tijdens een college bijvoorbeeld een rechterlijke uitspraak en dat was echt heel interessant. Even als een jurist nadenken is best verfrissend. Het is uiteindelijk niet het makkelijkste vak, maar dat het interessanter dan verwacht is scheelt heel veel elhamdoulillah :).

Het vak rechten krijgt de prijs voor het spannendste boekenpakket. Sowieso.

 

Dat was het alweer voor deze week. Wat was jouw leuke moment? Share the love en tot de volgende keer inshaAllah!

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s