Recept pompoensoep met wortel en pesto

Pompoensoep

Het is herfst, en één van de leuke dingen die daarbij horen zijn de pompoenen die overal weer verschijnen. Ik koester sowieso wel warme gevoelens voor de pompoen, en niet alleen om de smaak. Ik weet niet in hoeverre anderen dit ook doen, maar binnen onze familie is het een soort traditie om met het Suikerfeest couscous met melk en pompoen te eten.  Heerlijk, en pompoenen doen mij weer denken aan die gezelligheid van het Suikerfeest. Positieve associaties en een lekkere smaak: de pompoen en ik hebben een speciale band.

Nou hadden we weer voor het eerst deze herfst pompoen in huis en ik besloot er een soepje van te maken. Tijdens het snijden van de pompoen viel me weer op hoeveel deze op de wortel lijkt. Ik bedacht me dat de smaak van wortel de zoetheid van pompoen goed aanvult en besloot dat ook in mijn soepje te verwerken. Uiteindelijk werd het een lekker soepje met wortel én pesto. Laatstgenoemde besloot ik er spontaan bij te doen toen ik het in de kast zag liggen, leek me lekker. Wat blijkt? De combinatie pompoensoep en pesto is niet nieuw en draagt zelfs de deftige naam Zuppa di zucca al pesto. En ik maar denken dat ik wat unieks had bedacht ;). Deftige naam of niet, het soepje is lekker en erg makkelijk te bereiden. Op naar het recept!

Wat je nodig hebt:

  • Pompoen. Ik heb het zelf niet gewogen, maar ik denk dat ik 200-250 gram heb gebruikt
  • Een wortel
  • Een uitje
  • Een teentje knoflook
  • Scheutje olie naar wens om in te bakken
  • Een bouillonblokje
  • Kruiden naar wens. Ik gebruikte nog zwarte peper, paprikapoeder en ras el hanut

Voor de garnering:

  • Pesto, ik gebruikte groene. Reken op een eetlepeltje per kom
  • Olijfolie, erg lekker erbij

Dit is genoeg voor twee of drie personen, een beetje afhankelijk van wat je erbij serveert.

Ok, let’s start. Snipper het uitje en de knoflook en laat dit rustig bakken. Schil en snijd ondertussen de pompoen en wortel in kleine stukjes. Doe dit samen met wat water en de rest van de ingrediënten in je pan en laat dit koken. Check elke keer even of de pompoen en wortel zacht zijn, als het zover is kun je met de staafmixer door het geheel. Even pureren, zo nodig water bij, serveren met de pesto en olijfolie en klaar is je Zuppa di zucca al pesto!

Bsehha, geniet ervan en tot de volgende keer inshaAllah!

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s