Dankbaar en blij, week 39

Elhamdoulillah
Good monday morning! Lijstjes zijn vaak leuk, positieve lijstjes al helemaal. Elke week maak ik een lijstje met een selectie van de mooie dingen van die week, het dankbaar & blij lijstje. Sommige dingen ervaren we als vanzelfsprekend, maar dat hoeven ze natuurlijk niet te zijn. Voor mij is het maken van zo’n lijstje een goede gelegenheid om me bewust te worden van mooie gunsten. Leuk bijeffect is dat zulke lijstjes positief leesvoer kunnen zijn. Win-win, wat wil een mens nog meer. Een blij lijstje dus, ook voor de maandagochtenden waarop het zonnetje maar niet wil doorbreken ;).

Op het D&B lijstje van deze week:

 • Rauwe bloemkool. Zo lekker. Vraag me niet hoe ik ooit heb ontdekt dat het rauw eetbaar én lekker is, maar ik ben maar al te blij met die ontdekking. Rauwe bloemkool heeft echt een lekkere en aparte smaak, je zou het echt eens moeten proberen. Ik ben er niet aan gestorven, dus als het goed is overleef jij het vast ook wel. Tipje: smaakt lekker met stukjes komkommer, alleen maak ik er meestal geen schaap van.

Rauw bloemkoolschaap. Geniaal.

 • Het zonnetje dat lekker doet alsof het geen herfst is. Super zon! Als we allemaal lekker doen alsof de zomer niet voorbij is wordt het vast ook nooit winter.
 • Mijn nichtje, klein bijdehandje. Ik fietste met haar achterop naar huis, en tussen de diepe gesprekken die we dan voeren door merkte ik op dat we er alweer bijna waren. Haar droge reactie? Weet ik, ik zei het. Ze had gelijk ook. Ik trapte gniffelend verder.
 • Appeltaart met noten, yum. Mijn nicht had appeltaart gebakken en het was echt heerlijk. Tel daar fijn gezelschap bij op en mijn avond kan niet meer stuk. Misschien gaat liefde wel een beetje door de maag ;).
 • Ik was in mijn kamer aan het studeren voor het tentamen aanstaande dinsdag en voelde mij ineens bekeken. Niet per se een super relaxed gevoel. Totdat ik zag waar die blik vandaan kwam: een paar prachtige groene kijkers. Deze mooierd van waarschijnlijk de buren kwam me even gedag zeggen en succes wensen voor het tentamen. Dat leid ik natuurlijk als kattenvrouwtje allemaal uit zijn blik af. Liefde voor katten.

2013-09-28 10.47.43-1

Dit kattenplaatje lijkt me een perfecte afsluiting. Elhamdoulillah :). Ik ben erg benieuwd naar een mooi moment van jouw week! Share the love, maak er wat moois van vandaag en tot de volgende keer inshaAllah.

Liefs,

Kauthar

6 thoughts on “Dankbaar en blij, week 39

  • Wat een lieve reactie, dank je :). Moge Allah swt je reis naar de shahada vergemakkelijken. Als ik je op wat voor manier dan ook ergens mee kan helpen, dan hoor ik het graag!
   Liefs, Kauthar

 1. Pingback: Dankbaar en blij, week 42 | naQrae

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s