Aapjes tijdens het gebed

Dit filmpje is echt heerlijk. Het is geen onbekend beeld: vaak genoeg heb ik mijn broertje of neefjes/nichtjes precies hetzelfde zien doen. Biddende papa’s en mama’s oefenen op de een of andere manier een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op kleine kindjes. Vasthouden aan de nek, de broekband, het been… Alle apentrucjes komen tevoorschijn. Prachtig. Ik heb het even bij mijn vader nagevraagd, en ja hoor, ook ik heb me hier ook ‘schuldig’ aan gemaakt. En die geduldige ouders ook. Liefde.

Dit soort klimtaferelen doen me ook denken aan die hadeeth waarbij de profeet (saw) te maken kreeg met kindjes tijdens het gebed. Pin me er niet op vast, maar uit het hoofd ging het erom dat de sujoed van een gebed dat de profeet (saw) leidde een keer langer dan normaal duurde. Achteraf bleek dat de profeet (saw) niet snel wilde opstaan omdat er een kindje op zijn rug aan het spelen was. Zo lief. Ik raad je aan de precieze hadeeth op te zoeken, is een mooie.

Om af te sluiten dit superschattige filmpje van een klein jongetje tijdens het gebed. Een jongetje dat niet klimt. Als je heel goed luistert kun je verstaan dat hij soerat Al-Fatiha reciteert.

Dit artikel was erg leuk om te maken, ik heb afwisselend zitten gniffelen om de filmpjes, het idee dat kleine Kauthar ook zo acrobatisch was en het beeld van mijn neefjes/nichtjes/broertje die nu hetzelfde doen. Ik hoop dat het logje ook leuk was om te lezen en ben erg benieuwd naar jouw eventueel aapjesverleden. Let us know, share the love en tot de volgende keer inshaAllah!

Liefs,

Kauthar

One thought on “Aapjes tijdens het gebed

  1. Jaaa 1e filmpje had ik ook eerder gezien, vond ik zoooo leuk en schattig, hahaha! Kinderen zijn geweldig, mooie schepsels van Allah!

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s