Dankbaar & Blij, week 40

Assalamoe aleikum, good monday morning! Lijstjes zijn vaak leuk, positieve lijstjes al helemaal. Elke week maak ik een lijstje met een selectie van de mooie dingen van die week, het Dankbaar & Blij lijstje. Sommige dingen ervaren we als vanzelfsprekend, maar dat hoeven ze natuurlijk niet te zijn. Voor mij is het maken van zo’n lijstje een goede gelegenheid om me bewust te worden van mooie gunsten. Leuk bijeffect is dat zulke lijstjes positief leesvoer kunnen zijn. Win-win, wat wil een mens nog meer. Een blij lijstje dus, ook voor de maandagochtenden waarop het zonnetje maar niet wil doorbreken ;) .

  • De zon is hier een terugkerend thema, maar ik heb meestal nu eenmaal een goede band met die goeie ouwe zon. Ook ‘s ochtends vroeg, als ie tussen mijn gordijnen doorpiept om precies op mijn gezicht te schijnen. Dat is fijn wakker worden.

  • Ik heb het liever niet op mijn gezicht, maar van een broodje pindakaas met jam word ik ook erg blij. Of boter, de echte. Ook om 10 uur ‘s avonds. En ja, ik eet bewust geen nep-boter, aka halvarine, meer. Google zegt dat dat ook niet zo goed voor me is. Dan gaan we maar voor the real thing.

  • De recitaties van sheikh Tablawi, mashaAllah, zo mooi <3. Het was even zoeken, maar ik ben blij dat ik een paar kwalitatieve opnames heb gevonden op YouTube. Elhamdoulillah.

Een mooie recitatie om de maandag te beginnen :). Naar welke recitatie luister jij graag? Share the love, en tot de volgende keer inshaAllah.

2 thoughts on “Dankbaar & Blij, week 40

  1. Ik vind echt een leuke artikel, leuk dat je dit regelmatig doet, schrijven over positieve dingen in je leven, heel mooi! Jaa ik ben ook dol op pindakaas, heerlijk! Ik luister de recitaties van Mishary Raashid Al-Aafaasee, ook heel mooi. Deze is ook mooi gereciteerd:)

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s