De dag van Arafa

Remember mijn artikel van vorige week over de bijzondere eerste tien dagen van de maand Dhul Hijja? Die tien dagen waarover de profeet (saw) heeft gezegd dat er geen dagen zijn waarop goede daden meer geliefd zijn? Well, deze tien dagen bevatten ook een ander geschenk. Op de negende dag, morgen dus inshaAllah, is het de dag van Arafa.

Over deze gezegende dag heeft de profeet (saw) gezegd: “De beste smeekbede is de smeekbede op de dag van Arafa. Het beste wat ik uitgesproken heb en wat de profeten voor mij uitgesproken hebben, is: “Er is geen god die het recht heeft aanbeden te worden dan Allah, Hij heeft geen deelgenoten, tot Hem behoren de Heerschappij en alle lofprijzingen en Hij heeft de Macht over alles.” ( At-Thirmidhi en Ahmed)

Ook is het erg goed om op de dag van Arafa te vasten. De profeet Mohammed (saw) heeft over dat vasten gezegd: “Het wist de zonden uit van het voorgaande jaar en van het komende jaar.” (Moeslim)

Een hele mooie gelegenheid dus, als we kunnen moeten we zeker proberen te vasten inshaAllah. Vasten is sowieso goed, en dit keer valt Arafa ook nog eens op maandag, elhamdoulillah.

Moge Allah (swt) al het goede van ons accepteren en ons leiden.

One thought on “De dag van Arafa

  1. Pingback: Dankbaar en blij, week 42 | naQrae

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s