Dankbaar en blij, week 41

Assalamoe aleikum, good monday morning! Lijstjes zijn vaak leuk, positieve lijstjes al helemaal. Elke week maak ik een lijstje met een selectie van de mooie dingen van die week, het Dankbaar & Blij lijstje. Sommige dingen ervaren we als vanzelfsprekend, maar dat hoeven ze natuurlijk niet te zijn. Voor mij is het maken van zo’n lijstje een goede gelegenheid om me bewust te worden van mooie gunsten, elhamdoulillah. Leuk bijeffect is dat zulke lijstjes positief leesvoer kunnen zijn. Win-win, wat wil een mens nog meer.

Elhamdoulillah

  • Ik ben zoals Mijn dienaar denkt, dat Ik ben . Ik ben bij hem als hij Mij noemt. Als hij Mij in zichzelf noemt, dan noem Ik hem in Mijzelf, als hij Mij in een gemeenschap noemt, dan noem Ik hem in een gemeenschap, die beter is. En als hij zich een handbreedte naar Mij toe wendt, dan wend Ik Mij een armlengte naar hem toe, en als hij zich een armlengte naar Mij toe wendt, dan wend Ik Mij met de wijdte van uitgespreide armen naar hem toe. En als hij naar Mij toe komt lopen, dan kom Ik naar hem toe rennen.” Deze hadeeth qudsi is zo mooi <3. Deze week kwam ik deze hadeeth soebhanaAllah meerdere malen tegen en het blijft prachtig en motiverend.
  • Het mooie geschenk van deze week: de eerste tien dagen van Dhul Hijja.
  •  Deze week maakte ik een page voor naQrae op Facebook, en ik heb daar hele lieve reacties en likes op gekregen. Dank daarvoor, I really appreciate. Met naQrae wil ik graag helpen, inspireren, een positieve boodschap verspreiden, samen met de lezers groeien… Zonder Allah (swt)’s wil en jouw support als lezer, liker, reageerder en meer zou dat nooit kunnen lukken en daar ben ik erg dankbaar voor. InshaAllah geef ik met mijn schrijfsels wat moois terug, ik doe mijn best. Moge Allah (swt) ons in het goede doen welslagen.
  • Over naar food. We aten deze week mais aan een kolf, en daar moet ik stiekem altijd een beetje om lachen. Ik spreek namelijk thuis een dialect waarbij mais zoiets als zoembiejen heet. Het woord lijkt heel veel op het woord zombie en dat blijf ik op een vage manier grappig vinden. Tja. Als we ‘zombies’ eten moet ik soms ook denken aan Marokko, daar plukten we ze overdag weleens zelf om ze ‘s avonds onder de prachtige sterrenhemel op te eten. Van sommige voedingsmiddelen word ik gewoon blij, de maiskolf is daar eentje van.

Ik hoop dat je door mij geen trek hebt gekregen in een maiskolf als je Arafa vast ;). Moge Allah (swt) al het vasten accepteren. Wat waren jouw D&B momentjes van deze week? Share the love en tot de volgende keer inshaAllah!

One thought on “Dankbaar en blij, week 41

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s