Een bijzonder offer

Eid moebarak! Precies een week geleden was het Offerfeest en werd ik elhamdoulillah overal en nergens overspoeld door lieve wensen. Misschien weet je het al, maar het Offerfeest draait om de profeet Ibrahiem (as) die bereid was zijn zoon te offeren.

Ok, stop. Lees eens het laatste gedeelte van de vorige zin nog een keer? Offeren, dood maken…  Ik besefte zelf dat ik er eigenlijk niet altijd écht bij stil stond wat het betekent, dat profeet Ibrahiem (as) bereid was zijn geliefde zoon te offeren. Wat een lessen kunnen we uit zijn leven halen.

In onderstaande lezing vertelt Nouman Ali Khan meer hierover. Wist je trouwens dat het woord ‘offeren’ eigenlijk niet juist is in deze context? Ik vond hetgeen Nouman daarover vertelde erg interessant.

Er is trouwens iets dat ik me afvraag. De lezingen die ik deel zijn voornamelijk Engels. Zou je het prettig vinden als ik de lezingen meer in het Nederlands uitwerk, of zijn de introducties zoals  ik ze nu doe voldoende? Zou je bijvoorbeeld sneller een Nederlandse tekst lezen dan een Engelse lezing bekijken, of is dit zo prima? Ik hoor graag wat je prettiger vindt, inshaAllah kan ik daar dan mee aan de slag.  Just let me know en tot de volgende keer inshaAllah!

Liefs, Kauthar

4 thoughts on “Een bijzonder offer

    • Allah ie barak feek! Volgend jaar kun je inshaAllah weer lekker gebakken lever eten als je dat lust ;). Heel graag gedaan, het is een gunst van Allah (swt) dat we elkaar online kunnen helpen en er kennis en liefde kunnen delen. Elhamdoulillah.

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s