Crimineel

Farid werpt een snelle blik op zijn horloge. Hij moet opschieten, Karim is net klaar met werken en is nu vast aan het wachten.  Als Farid de auto start beseft hij dat hij de vuilniszakken is vergeten. Zonder die zwarte vuilniszakken gaat het feestje niet door, de buren hoeven straks echt niet te weten wat hij heeft gedaan. Ongeduldig stapt Farid de auto uit, loopt zijn huis binnen en grist de rol vuilniszakken van het aanrecht. Na wat twijfelen wikkelt hij een groot en scherp mes in een theedoek en neemt dat mee. Eigen gereedschap werkt toch het fijnst.

Dan voelt Farid zijn telefoon in zijn achterzak trillen. Een appje van Peter, zijn teamgenoot. Of hij zo kan komen voor een extra voetbaltraining. ‘Nee man, vandaag kan ik niet, ik moet wat regelen. Ik zie je morgen!’, appt Farid snel terug. Hij legt Peter niet uit wat hij gaat doen, te ingewikkeld voor app en verhalen gaan snel rond in de kleedkamer.

Pff, wat een gedoe. Farid gooit de spullen in de kofferbak en haalt Karim op. De jongens beginnen zwijgend hun reis, op het dashboard ligt een verfrommeld briefje met het adres. Van een kennis gekregen.

Terwijl het polderlandschap voorbij zoeft denk Farid aan de tips die hij gisteren op verzoek kreeg.  Altijd beginnen met bismillah, snel werken en zorg ervoor dat je niet gekrabd wordt. En kies de dikste uit. Zij vader kon in het zonnige Marokko een beetje lachen om de situatie en Farid had moeten beloven  terug te bellen als het eenmaal was gelukt.

Ze zijn er. Farid en Karim stappen uit en lopen naar de boerderij. Na een uurtje en wat schrammen rijker zijn ze klaar. Op weg naar huis letten ze extra goed op. Als de kofferbak bij een controle  wordt gecheckt hebben ze een enigszins gênant probleem, daar zijn ze zich pijnlijk bewust van. Pas als ze eindelijk thuis zijn, met sterk geurende vuilniszakken en al, kunnen ze om de situatie lachen.

Farid en Karim zijn voor het eerst in hun leven crimineel. Ze eten vanavond  bami met kip.

Halal kip.

4 thoughts on “Crimineel

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s