Dankbaar en blij, week 44

Begin je dag met een dansje,
begin de dag met een lach
Want wie vrolijk begint in de ochtend,
die lacht de hele dag.

Random herinnering, heeft iemand ooit in mijn poëzie album neergezet. Lekker toepasselijk voor de maandagochtend, right? Laat het dansje indien gewenst achterwege en begin je dag met bismillah, elhamdoulillah, een glimlach én het D&B-lijstje. Het lijstje dat ik wekelijks maak over mooie dingen, om me daar bewust van te worden en er weer dankbaar voor te zijn. Elhamdoulillah. Lees lekker verder, en als je het niet kunt laten: doe dat dansje ook maar lekker ;).


  • De storm maandag. Wow. Het liefst was ik thuis gebleven, met een dekentje op schoot en een lekker glas thee. Luisteren naar de wind. Maar nee, mevrouw moest de deur uit. Ik trok mijn jas met de grootste capuchon aan en vertrok vol goede moed. Om uiteindelijk halverwege met de trein stil te staan. Boom op het spoor. Op de terugweg reden er amper bussen en stond ik in de regen. Weet je, op zulke dagen besef je meer dan op een warme zomerdag hoe zwak de mens eigenlijk is. Storm, en het dagelijkse leven ligt overhoop. Allahoe akbar. Op zulke dagen is het extra fijn om thuis te komen en besef ik ook hoe waardevol dat warme dak boven mijn hoofd is. Elhamdoulillah.
  • Ik heb volgend blok wat vrije ruimte en moest me nog inschrijven voor een keuzecursus. Bij mijn eerste keus werd ik op een wachtlijst gezet. Bij mijn tweede keus ook. Dat was een beetje lastig, want ik liep risico uiteindelijk helemaal zonder cursus en studiepunten te blijven zitten. Toen schreef ik me maar in voor een derde cursus zonder wachtlijst, just in case. Uiteindelijk ben ik tot alle drie de cursussen toegelaten, ik was zo blij! Omdat vier cursussen tegelijk volgen wel iets te enthousiast is, heb ik me voor de derde keuze uitgeschreven. Ik heb veel zin in de nieuwe vakken en hoop dat het allemaal tegelijk gaat lukken.
  • Ik moest van de week bij iemand thuis zijn en verdwaalde. Weer. Dit keer omdat de route heel makkelijk leek. Les van de dag: ga er niet van uit dat een korte route makkelijk is Kauthar. Gewoon niet. Jullie hadden me wat apps aangeraden, maar ik had die dus nog niet op mijn telefoon gezet omdat ik dacht dat het wel zou lukken. Niet dus 😉  Ik baalde even van dit terugkerend fenomeen, maar ik kon me er gelukkig wel gauw overheen zetten. Uiteindelijk bleek ook weer uit deze verdwaalactie hoe lief mensen kunnen zijn: bij binnenkomst werd mij verteld dat de verwarming wat hoger was gezet, omdat ik het door mijn zoektocht vast koud had gehad. Het lekkere kopje thee dat ik daarna kreeg maakte alles weer goed. Blijkt verdwalen toch wel weer ergens goed voor te zijn.
  • Marokkaanse koekjes, I just love them. Ze smaken (vaak) lekker, zien er leuk uit… Maar dat niet alleen. Ik probeer er niet te veel van te eten, maar dat hoeft ook niet: Marokkaanse koekjes wekken bij mij associaties op van gezelligheid, familie, bruiloften, gelach… Het zien van de koekjes is al een feest op zich. Ik had mijn moeder  geholpen bij het maken van deze koekjes voor op bezoek. Van het vermoeiende maken zelf word ik niet per se heel gelukkig, van het eindresultaat  wel.Marokkaanse koekjes naQrae

Deze maandag staat voor mij in het teken van studeren, dinsdag inshaAllah mijn laatste tentamen voor rechten. Als het vandaag gaat stormen dan kijk ik er dit keer wel gewoon naar ;). Hoe ziet jouw maandag eruit? En kan je een D&B momentje delen? Share the love en tot de volgende keer inshaAllah!

2 thoughts on “Dankbaar en blij, week 44

  1. haha echt een leuk artikel.( ik heb echt gelachen !!) . Insallah haal je, je tentamens. Maandag was de dag voor mij dat ik ook hard aan het studeren was, met een heerlijk warme kopje Marokkaanse munt thee!
    liefs, Sara

    • Haha, thanks! Ik heb een redelijk goed gevoel over mijn tentamen, maar dat gevoel is soms misleidend ;). We’ll see, khair inshaAllah. Een kop lekkere thee maakt het studeren inderdaad ook een stuk leuker, ik hoop dat het bij jouw tentamen goed ging! Liefs, Kauthar

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s