Dankbaar en blij, week 46

Assalamoe aleikum, good monday morning.  Elke week maak ik een lijstje met een selectie van de mooie dingen van die week, het Dankbaar & Blij lijstje. Sommige dingen ervaren we als vanzelfsprekend, maar dat hoeven ze natuurlijk niet te zijn. Ook zijn sommige zaken en periodes gewoon iets minder leuk en overschaduwen deze al het moois wat we wél hebben. Voor mij is het maken van zo’n lijstje een goede gelegenheid om me bewust te worden van mooie gunsten, op die manier krijgen zonnestralen de kans om door het wolkendek te breken en de schaduw in balans te brengen.

Op het D&B-lijstje van deze week:

  • Van de week had ik af een toe een schor en zielig stemmetje. Ik sprak liever niet te veel, want dan kreeg ik wat last van mijn keel. Weet je wat daar het mooie van is? Ik werd me heel erg bewust van wat ik wilde zeggen. Voor ik sprak, bedacht ik me of hetgeen ik wilde zeggen wel de moeite van eventuele keelpijn waard was. Daarna verkoos ik weleens de stilte. Nou ging het niet altijd om grote dingen en uitspraken, maar dat bewustzijn is best fijn. Ik hoop dat ik dat vast kan houden, ook als de kriebel in mijn keel over is. Het is sowieso goed om ons bewust te zijn van wat we zeggen, het effect van woorden is groot.  Ik moest zelf aan deze hadeeth denken toen ik hierover nagedacht.

  • Geurkaarsen. Heerlijk. Ik heb een kaneelgeurkaars, en ik word daar best blij van. Punt.
  • Een heerlijke kop warme chocolademelk. Suikervrij. Seriously, kan het beter? Ik probeer heel bewust met mijn geraffineerde suikerinname om te gaan, suiker is gewoon niet zo goed voor je. Doei chocolatechipcookies van de winkel, hallo creatieve oplossingen. In dit geval gebruikte ik voor mijn heerlijke chocolademelk pure cacaopoeder en honing. Yup, honing. Het smaakt erg goed en ik geniet er dubbel van omdat ik weet dat er geen geraffineerde suiker in zit. Give it a try!
  • Ik kwam net per ongeluk dit plaatje tegen, en terwijl ik ernaar keek dwaalden mijn gedachten af en dacht ik er verder over na. Ik vind dit op de een of andere manier erg mooi en deel het graag als afsluiter.

Ik hoop dat je een  fijne week hebt gehad. Het is maandag: een nieuwe dag, een nieuwe week, frisse moed. Maak er wat moois van inshaAllah, en laat ergens een glimlach achter. Voor jezelf, voor een ander.

Liefs, Kauthar

2 thoughts on “Dankbaar en blij, week 46

  1. Mooi lijstje weer, ik vind de eerste heel mooi, wat mooi dat je daar bewust van ben, bewustzijn is heel mooi, zo is er nooit een probleem, alles heeft iets positiefs, ook keelpijn:)

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s