Dankbaar en blij, week 47

Assalamoe aleikum, good monday morning!  Elke week maak ik een lijstje met een selectie van de mooie dingen van die week, het Dankbaar & Blij lijstje. Sommige dingen ervaren we als vanzelfsprekend, maar dat hoeven ze natuurlijk niet te zijn.  Voor mij is het maken van zo’n lijstje een goede gelegenheid om me bewust te worden van mooie gunsten, en volgens mij levert dat ook best leuk leesvoer op. Yay. Of nou ja, er is in ieder geval één persoon die dat vindt ;). Haha, lees lekker verder en maak er inshaAllah wat moois van deze week!

  • naQrae kreeg deze week het vijftigste duimpje op Facebook, yay! Superbedankt voor jullie likes, ik vind het erg leuk om ook op Facebook met jullie te kunnen ‘praten’. Nog niet geliked? Wees vooral welkom ;).
  • Ik heb twee jongetjes bij huiswerkbegeleiding het concept gemiddelde mogen uitleggen, en toen gingen we samen met trucjes oefenen. Ze snapten het. Ik vind het zo leuk om huiswerkbegeleiding/bijles te geven. Je geeft iets bruikbaars mee, en die onbegrijpende gezichtjes te zien veranderen als het lampje ineens begint te branden: onbetaalbaar. Het geeft zoveel voldoening. Elhamdoulillah, het is een hele gunst om een ander iets te mogen leren.
  • Herfst, je gaat ons bijna verlaten, maar wat ben je eigenlijk mooi met je tegelijkertijd uitbundig en bescheiden kleurenpallet. Al gauw zal het overal grauw en wit zijn, thanks to meneer winter, maar zolang het kan geniet ik van je vele tinten rood, bruin en geel. MashaAllah.

Ik had ook met mijn telefoon professionele foto’s gemaakt van herfstboompjes enzo, maar deze foto van internet is ietsjes beter gelukt zeg maar.

  • Herfst, herfst, wat heb je te koop. Wie maakt hem af? Haha, tijdens het tikken van het vorige puntje kwam het refrein ineens in me op, en ergens in mijn hersencellen blijk ik dat liedje deels opgeslagen te hebben. Ik zocht het liedje even op, en ik ging even een jaartje of tien terug. Naar kastanjes zoeken op het schoolplein en hoopjes bladeren wegschoppen. Met open jas, rode wangetjes en waarschijnlijk een snotneusje. Good old memories.
  • Ter introductie van een nieuw vak deden we op de USBO een quiz. Met prijs. Een fles wijn. Ik heb niet gewonnen. Gelukkig ;).

Hoe was jouw week? In ieder geval een hele fijne maandag toegewenst en tot de volgende keer inshaAllah.

Liefs, Kauthar

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s