Dankbaar en blij, week 48

Assalamoe aleikum, good monday morning!  Elke week maak ik een lijstje met een selectie van de mooie dingen van die week, het Dankbaar & Blij lijstje. Sommige dingen ervaren we als vanzelfsprekend, maar dat hoeven ze natuurlijk niet te zijn.  Voor mij is het maken van zo’n lijstje een goede gelegenheid om me bewust te worden van leuke zaken en mooie gunsten, en volgens mij levert dat ook best leuk leesvoer op. Yay. Of nou ja, er is in ieder geval één persoon die dat vindt ;) . Lees lekker verder en maak er inshaAllah wat moois van deze week!


  • Ik had mijn boeken maximaal verlengd en de boete begon op te lopen. Tijd voor een bezoekje aan de centrale bieb! Deze bieb is voor mij niet om de hoek en ik heb niet altijd zin om er dat stukje voor te reizen, maar als ik er eenmaal ben kan ik mijn geluk niet op. Heerlijk vind ik het, rondlopen in de bieb en snuffelen tussen de boeken. De stilte is ook erg fijn. Hoewel mijn tas al zwaar genoeg was, kwam ik niet met lege handen thuis en inmiddels is het eerste boek uit. Gotta love reading.

  • Ik heb alle vakken van het eerste blok gehaald. Elhamdoulillah.
  • Het is zondagavond als ik dit typ, en hiervoor ben ik al een tijdje bezig geweest met een opdracht die voor morgen af moet. Ik zat er een beetje tegenaan te hikken, maar het einde is elhamdoulillah in zicht. Ik kan zo met een gerust hart lekker gaan slapen ;).
  • Granaatappels. Heerlijk. Minder heerlijk: het  pellen/schillen/ontleden; doorkruisen wat niet van toepassing is.  Als iemand dan zo lief is geweest om de pitjes voor mij los te peuteren, dan word ik daar heel gelukkig van. Echt superlief. Er zijn trouwens trucjes voor het makkelijk ontleden van de granaatappels, maar dat vergeet ik elke keer als puntje bij paaltje komt. Dit is wel een stuk minder rustgevend dan het pulken, dus mocht je behoefte hebben aan bezigheidstherapie: één voor één de pitjes eruit pulken is ook prima. Doe wat jou gelukkig maakt.

  • De tijd die je met het slaan van de granaatappeltjes hebt  bespaard kun je nu gebruiken voor het maken van een appelzwaan. Waarom ook niet. Het commentaar van die meneer is zo droog dat het grappig wordt. Ik bedenk me net trouwens dat het misschien serieus wel leuk is om dit een keertje met mijn kleine broertje te doen. Lijkt me wel grappig.

Waar werd jij deze week blij van? Ik ben erg benieuwd, deel de vreugde ;). Sowieso een hele fijne maandag toegewenst!

Kauthar

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s