Vergeten

De afgelopen tijd heb ik het vrij druk gehad en schoot het frequent beluisteren van lezingen er stom genoeg een beetje bij in. Ik was in de trein bijvoorbeeld of aan het ‘slapen’, of aan het studeren of ik liet al starend uit het raam mijn gedachten de vrije loop. Vandaag besloot ik daar verandering in te brengen en zette ik weer lezingen op mijn telefoon. Elhamdoulillah.


Ik raakte door het luisteren geïnspireerd, mijn imaan kreeg een boost en ik leerde. Ik besefte weer hoe fijn het is om meer met de Islam bezig te zijn en Allah (swt) te gedenken. Hoe fijn het is om te leren over en van het leven van de profeet Mohammed (saw). Om te luisteren naar vertellingen over het leven van powervrouwen zoals Assia en Mariam (ra) en daar kracht uit te kunnen putten.

Ik besefte dat ik mezelf dit deels had ontzegd door minder frequent lezingen te beluisteren. En dat voornamelijk omdat ik het was vergeten. Vergeten hoe fijn zulke reminders zijn, vergeten hoe nodig ze zijn. Het zit in de aard van de mens om te vergeten. Ken je het Arabische woord voor mens? Insaan. En weet je wat één van de roots van dat woord zou kunnen zijn? Nasiya. Vergeten.

Vergeten is menselijk, maar niet onvermijdelijk. Laten we proberen het vergeten wat vaker vergeten, vooral als het gaat om zaken omtrent het geloof. Laten we inshaAllah meer leren over ons mooie geloof. Laten we Allah (swt) gedenken. Laten we meer kennis maken met de profeet (saw), Bilal, Omar, Assia, Ali, Mariam, Khaleed, Salman, Aboe Bakr (ra) en vele andere inspiratiebronnen.

Laten we niet vergeten. We kunnen ons dat niet veroorloven.

4 thoughts on “Vergeten

 1. Masha Allah heel mooi, mooi dat je ons er weer aan herinnert, JazakkAllahu Khair. Mag ik vragen waar jij de lezingen luistert, via welke website? Ik ben daar erg benieuwd naar.

  • Ik doe het heel graag, baraka Allahoe feekie voor je mooie reactie.

   Sure! Ik luister voornamelijk via YouTube, en met de tijd zijn er enkele sprekers waar ik vaker naar ben gaan luisteren omdat de lezingen me aanspreken. Enkele namen: Nouman Ali Khan, Abdelrahman Murphy en Omar Suleiman. Sommige van die beluisterde lezingen heb ik hier ook met een tekstje erbij onder de categorie Islam gedeeld, als je daarop klikt kom je waarschijnlijk via YouTube bij meerdere lezingen van die ene spreker terecht.

   Nouaman Ali Khan’s lezingen kun je onder andere hier downloaden: http://podcast.bayyinah.com/.

   Verder klik ik ook graag door op YouTube naar verschillende nieuwe sprekers, maar ik probeer niet alles van iedereen aan te nemen. Een kwestie van uitproberen en nadenken over welk onderwerp je wel online kunt leren en welk onderwerp beter niet. Wat voorzichtigheid is online denk ik wel geboden.

   Khair inshaAllah, ik hoop dat je hier wat aan hebt. En anders kan je me altijd mailen, ik help graag!

   Liefs, Kauthar

 2. Pingback: naQrae, een jaar later | naQrae

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s