Morgen

Ik begon deze week vol energie elhamdoulillah. Genoeg te doen, maar het zou allemaal wel lukken. Dacht ik. Op vrijdag constateerde ik dat ik me niet helemaal aan mijn planning had gehouden, maar dat was geen ramp. Ik had de zondag vrijgehouden om van alles en nog wat weg te werken, dus dat zat wel goed. Dacht ik weer.

Vandaag begon ik met het eerste puntje van mijn to-do: artikel X voor de studie lezen. Ging prima, en dat artikel kon ik vol voldoening wegstrepen. Ik begon met goede moed aan het tweede artikel, en ineens voelde ik me niet lekker. ‘Even liggen, dan gaat het vast weer beter’, dacht ik. Meer hoop dan verwachting, en ik moest naderhand dan ook constateren dat vandaag niet helemaal de productieve zondag zou worden die ik in gedachten had.

Toen moest ik aan deze aya denken.

We kunnen plannen maken en ons voornemen volgens die plannen te gaan handelen. Dat is denk ik prima, maar we moeten dit niet vergeten: er is maar één plan dat altijd doorgaat.

En dat is niet het onze.

Elhamdoulillah.

3 thoughts on “Morgen

  1. Pingback: naQrae, een jaar later | naQrae

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s