Perentaart havermout

Ik hou van dit ontbijt, en soms eet ik het ook gewoon lekker ‘s middags. Zo lekker, zo goed door alle superfoods die erin zitten. Omdat ik hoop dat jij net zo gelukkig van dit ontbijt wordt als ik, deel ik dit receptje graag.

Perentaart havermoutpap

In dit ontbijtje zitten havermout (verrassing) en lijnzaad. Daar heb ik eerder over geschreven, maar in dit lekkere ontbijt zitten ook chiazaden en gojibessen. Aan deze twee laatste worden vele gezondheidsvoordelen toegeschreven, maar wat Googlewerk levert ook kritische kanttekeningen op. Ik ben geen voedingsdeskudige en zal dan ook verder niet op deze zogeheten superfoods ingaan. Nu weet je er in ieder geval van en kan je zelf uitzoeken en beslissen of je ze wilt gebruiken, ik heb ervoor gekozen dat wel tot in bepaalde mate te doen.

Good, over op het recept. Mocht je de chizaden en de gojibessen besluiten weg te laten: prima, het ontbijt wordt er niet minder lekker door. Wat je nodig hebt:

 • 7 el havermout
 • 400 ml sojamelk
 • klein handje zwarte rozijnen
 • 1 el lijnzaad
 • 1 tl chiazaad
 • kaneel
 • een peer
 • klein handje gojibessen
 • 1 tl kokosolie
 • eventueel honing naar smaak

Breng de havermout, melk en rozijnen aan de kook. Roer dit af en toe en snijd ondertussen je peer in stukjes. Als de pap even pruttelt roer je deze nog een paar keer door en zet je het vuur uit. Doe nu alles op de peer en gojibessen na in je bord en schenkt hier de pap over. Roer dit even goed door, en voeg een klein scheutje koude melk toe als het geheel net te droog is. Garneer je pap tot slot met de peer en de gojibessen. Geniet.

Wat de kokosolie betreft: die doe ik bij mijn ontbijt voor de gezonde vetten. Ook optioneel, dit verandert namelijk niet veel aan de smaak.

Ik hoop dat je het ontbijt probeert en net zo lekker vindt als ik. Waar ontbijt jij het liefst mee? Misschien doen we nog wat inspiratie op. Share the love en tot de volgende keer inshaAllah!

16 thoughts on “Perentaart havermout

 1. Asalaamu alaykum
  Ik houd van havermout ❤ vooral met appel, kaneel o.a. Over het algemeen kook ik het in water, maar soms rijstemelk/amandelmelk/cashewmelk. 😉 Met wat fruit, notenpasta en andere superfoods erbij zoals: bijenpollen, chiazaden & hennepzaden . Lijnzaad gebruik ik helaas te weinig, maar deze moet ik eerst ''breken'', omdat ik deze niet als geheel wil consumeren.

  Verder eet ik graag als ontbijt; bananen-havermoutpannekoek, bananenbrood?, banaan-eipannekoek(banaan+ei=pannekoek), roggeknackebröd/rijstwafels met notenpasta én banaan! AND.. the list goes on. 

 2. Wa aleikum salaam, dank voor je eerste reactie hier, welkom ;). Yay, wij delen de liefde voor havermout én lekker goed eten zoals ik aan je ontbijtlijstje kan zien (al heb ik ook wel een zwak voor chocoladepepernoten ;)). Ziet er goed uit mashaAllah.

  Ik snap je terughoudendheid wat betreft de lijnzaad. Ik koop het zelf heel en ‘breek’ het thuis in een koffiemolentje. Misschien een suggestie. Ik eet ook graag banaan, lekker natuurlijke zoetmaker ;). De bananenpannekoekjes vond ik bij mijn eerste poging niet zo lekker, te sterke eismaak.. Wel een lekkere structuur. Bij mijn tweede poging heb ik havermeel (havermout + geliefd koffiemolentje) erbij gebruikt en dat vond ik wel heerlijk, vooral icm kaneel/honing en pindakaas. Mijn poging tot (suikerbewust) bananenbrood bakken is nu echter alweer een paar keer niet echt gelukt. Jij een superrecept misschien?

  Kauthar

  • Yes, het recept op degroenemeisjes.nl gebruik ik regelmatig met een eigen “touch”. Met bosbessen, rozijnen enz. Goede rijpe bananen die erg zoet zijn, zijn een must en de dadels zijn “de natuurlijke zoetstof”. Ik vind je blog trouwens erg leuk, zelf heb ik pogingen gedaan tot een blog bijhouden, maar dat werd het niet…

   • en over lijnzaad. Dat heb ik thuis liggen ja, moet het alleen nog verwerken vaker.. Voor pannekoeken is het namelijk ook ideaal, ik maak ook meel van pompoenpitten enz voor extra vezels.

   • Thanks voor het complimentje :). Heb je nog een linkje met archieven oid? Ben benieuwd waarover je blogde, als je dat zou willen delen tenminste. Haha, hele gesprekken hier. Heerlijk ;).

 3. Hierbij directe links.

  http://www.degroenemeisjes.nl/recept-bananenbrood-met-aardbeien-pure-chocolade-en-hazelnoten
  óf de versimpelde: http://www.degroenemeisjes.nl/recept-vegan-suikervrij-bananabread

  En havermoutmuffins, suikervrij zijn ook heerlijk! 🙂 Met walnootstukjes/rozijnen of dadels bijv!

  http://www.degroenemeisjes.nl/recept-vegan-appel-kaneel-ontbijt-muffins
  óf http://www.degroenemeisjes.nl/recept-vegan-strawberry-muffins , vanille-extract laat ik weg, eventueel beetje te vervangen door vanillepoeder.

  • Superlief dat je de receptjes hebt opgezocht en hier neergezet, baraka Allahoe feekie. De Groene Meisjes hebben leuke recepten, maar ik heb volgens mij nooit, ondanks mijn enthousiasme, iets van ze gemaakt. Geen idee waarom eigenlijk, leuk om te lezen dat de recepten jou goed zijn bevallen. InshaAllah zal ik een suggestie van jou proberen, thanks <3.

   • Geen probleem, ik deel het graag. Ik ben er ontzettend tevreden mee. De eerste keer dat ik de betreffende recepten heb uitgeprobeerd was gedurende de Ramadan en ik was spontaan overtuigd! Over – mijn pogingen tot blogs, deze zijn nooit tot wat opgebloeid. Dus ik kan helaas niks delen. Ik heb wel een tijdje een FB pagina bijgehouden, maar ook deze bestaat niet meer. Het was een -health conscious pagina. Ik ben namelijk al tijden bezig met het verdiepen in gezonde gewoontes!

 4. Lijkt me een Lekker recept.Peer en havermout gaat idd goed samen! Zelf ook mee geëxperimenteerd en et was lekker hamdulilah.

  Mbt lijnzaad comments, ik koop de gebroken lijnzaad van Zonnatura..Miss een tip?!

  • @ Jamaa, het punt voor mij is dat gebroken lijnzaad snel ”een deel van de waarde” van lijnzaad wegneemt onder invloed van zuurstof. Daarom is het beter om het kort voordat je het consumeert te ‘breken’.

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s