Wilt u niet aan mijn jasje trekken?

Leuke titel he? Tenminste, dat dacht ik meteen toen ik de rug van dit boek in de bibliotheek zag. Nieuwsgierig trok ik het boek uit de kast, zou dit wat zijn? Vandaag het antwoord in deze eerste (bieb)boekreview van een boekenliefhebber.

Wilt u niet aan mijn jasje trekken is het boek van Eric Vrijsen, een politiek journalist die vanuit zijn eigen ervaringen een boek over de relatie tussen journalisten en politici heeft geschreven. Eric Vrijsen heeft al wat grijze haren en kan dan ook genoeg vertellen over de geschiedenis. Dat is vaak boeiender dan je zou denken. Zo gaat Eric Vrijsen onder andere in op de geschiedenis van de opkomst van Wilders en Pim Fortuyn daarvoor. Allemaal best interessant, omdat ik zelf wel al iets wist, maar van Pim Fortuyn, op het taart incident na, herinner ik me niet heel veel. Dit boek schetst een interessante historie. Ook waren er wat stukjes over Balkenende, en geloof me, die zijn boeiender dan ik verwachtte. Voorbeeldje is een verhaling over Balkenende  in een luchtballon, gekoppeld aan de ontwikkeling van de partij. Het hoe en wat staan verder in  het boek beschreven ;).

Verder vond ik sommige gedetailleerde stukken geschiedenis iets minder interessant. Het boek is dan ook een aantal jaar terug geschreven en behandelt onderwerpen die toen hot topic waren waarschijnlijk. Dit was verder echter niet heel storend, en een van de redenen daarvoor was het persoonlijke dat in het boek terugkomt. Vrijsen schrijft vanuit zijn ervaring en dat is leuk om te lezen, je krijgt zo een kijkje in de politiek journalistieke keuken (van toen?). 

Wat de titel betreft: die is van een leuke anekdote over de relatie tussen journalisten en politici, en het boek sluit met een hele leuke andere anekdote af. Als je het boek niet helemaal wilt lezen, lees dan in ieder geval even deze bladzijdes. Dit is een boek dat aan de hand van persoonlijke ervaringen en geschiedenis laat zien hoe de verhouding tussen politici en journalisten kan zijn. Ik vond dat erg leuk en interessant om te lezen.

Mijn eerste boekreview zit er alweer op! Is dit een boek dat jou aanspreekt? Let me know, en mocht je qua titels nog aanraders hebben, dan hoor ik het graag. Ik lees heel veel verschillende genres, dus twijfel niet een titel te delen. Vind ik leuk ;).

Liefs, Kauthar

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s