Feshkel informatie

Assalamoe aleikum. Op mijn persoonlijke FB heb ik elhamdoulillah een boel pagina’s met reminders. Ik steek hier vaak wel wat op, en ik ben dan ook erg blij met en dankbaar voor de mensen die de moeite doen islamitische kennis in al haar schoonheid met ons te delen. Er is mij echter weleens iets opgevallen wat mij een beetje zorgen baart.

feshkel naQrae
Er worden weleens met alle goede bedoelingen islamitische info en verhalen als waarheid gepost, en dat zonder een bron oid. Deze informatie wordt dan wellicht voor waar aangenomen, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Ik las net bijvoorbeeld op een pagina iets in de volgende trant: een vrouw kwam al Qor’an reciterend bij een man alleen thuis (!) zijn overleden dochter wassen. Toen ze daar was sloot de man haar op omdat ze anders zijn dochter misschien niet wilde wassen en op de vlucht zou slaan. Wat bleek? Het meisje was verkoold en haar huid viel er tijdens het wassen af. Dat kwam omdat ze geen hoofddoek droeg. Einde.

Dit is misschien wel een extreem voorbeeld, maar geloof alsjeblieft niet altijd alles wat er op internet ronddwaalt. Vraag en zoek naar bronnen, en al zoekende zul je inshaAllah meer leren. We hebben niet voor niets 3aql gekregen.

Khair inshaAllah, moge Allah swt ons helpen de juiste kennis op te doen.

Share the love en tot de volgende keer inshaAllah.

Liefs, Kauthar

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s