Yemma knows best

Mama pakt het gasfornuis grondig aan, ik doe de afwas en probeer mijn moeder in schoonmaakkracht te evenaren. Verschillende schoonmaakmiddelen zijn uitgestald, het is even stil. Dan kom ik aan bij het ‘hoogtepunt’ van deze afwas: de koekenpan waar mijn moeder vis in had gebakken.

yemma knows best naqrae

Het beste had ik voor het laatste bewaard, en ik pak een schoonmaakmiddel dat eruit ziet alsof het wel de olie aan kan. Middeltje in de pan, sponsje in de aanslag. Ik ben er klaar voor. Ineens doorbreekt mijn moeder de stilte. ‘La, la, niet die zeep. Gebruik een andere, van deze wordt je pan dof/grijs’. Ik spoel het middeltje af en gebruik een andere zeep, ondertussen moet ik glimlachen. Ik weet nu al dat mijn moeder gelijk heeft. Dit had ik ook vast nooit elders geleerd, ik ben gezegend met de beste huishoudschool ever. Gewoon thuis. Mijn lieve moeder. Wat krachttrainingen later spoel ik het schuim van de pan. Hij blinkt en schittert me tegemoet. Liefde.

Moge Allah swt ons helpen de tevredenheid van onze ouders te verkrijgen, en moge Hij ons doen verenigen in jannat el firdaous. Ameen.

Share the love en tot de volgende keer inshaAllah.

Liefs, Kauthar

One thought on “Yemma knows best

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s