‘Instant inner én outer taqwa!’

Ik kwam Nilou in het bloggerswereldje weleens tegen, maar ik verloor haar na een tijdje uit het oog. Later kwam ik weer op haar blog terecht, en toen zag ik wat moois: Nilou was inmiddels hoofddoek gaan dragen. Ik heb haar gevraagd daar wat over te schrijven, lees hieronder haar verhaal. Baraka Allahoe feekie Nilou! 

Nilou naQrae hoofddoek

‘Op 30 juni werd ik 30 en dat was een keerpunt in mijn leven; ik wilde anders leven, ik wilde een leven met inhoud. Mijn man spoorde mij niet aan om de hoofddoek te dragen, maar zelf voelde ik de drang. De drang om mezelf te bedekken. Je moet weten dat ik erg veel van fashion hield, wellicht om zo ‘aandacht’ te krijgen van anderen. Wat ik me nooit realiseerde is dat het dragen van een hoofddoek zoveel geeft. Het geeft mij rust, het kan me niet schelen wat anderen over me denken JUIST omdat ik een hoofddoek draag.

Het dragen van de hoofddoek is voor mij tweeledig:

1. Instant outer taqwa
Doordat het duidelijk zichtbaar is dat ik een hoofddoek draag, gedragen mensen zich anders naar mij. Natuurlijk ligt het ook aan jezelf; ik probeer altijd mensen vriendelijk aan te kijken met een glimlach in plaats van een norse blik. Zodra ik word aangesproken merk ik het respect dat ik van ze krijg. Ook weten mensen mijn ‘grens’ dit zouden zij niet weten als ik geen hoofddoek op had.

2. Instant inner taqwa
Het opdoen van de hoofddoek iedere ochtend is voor mij een speciaal moment; juist omdat ik hier zo lang naar toe had geleefd. Eindelijk kan ik mijn hoofddoek iedere dag opdoen. Het is makkelijk om jezelf te laten gaan om een voorbeeld te geven laatst kreeg ik een onterechte parkeerboete terwijl ik op weg was naar een parkeerautomaat. Ik wilde tegen de ambtenaar schreeuwen naast dat dat niets zou uitmaken, bedacht ik me ook dat ik dit juist niet moet doen omdat ik een hoofddoek draag; wat voor voorbeeld zou ik geven aan niet-moslims, maar ook aan moslims? Ik zie het als mijn taak om mijn omgeving te laten zien dat een hoofddoek niet gelijk staat aan onderdrukking, maar juist aan bescheidenheid en liefde voor onze medemens.

Ow, en over die parkeerboete, daar heb ik netjes een bezwaarschrift ingediend met vier bijlagen, ondertekend met mevrouw drs.!’

2 thoughts on “‘Instant inner én outer taqwa!’

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s