Mijn eerste kipmamita +receptje

De allereerste kipmamita waarvoor ik alleen in de keuken stond. Best spannend. Wat telefonische consultancy vooraf, duizend keer geproefd, zout bij, water bij, hoog vuur, laag vuur, tong bijna verbrand, nog wat ras el hanout, is de kip gaar, wat als mijn aardappels smelten??? Het kwam uiteindelijk goed elhamdoulillah. Leeggegeten bord, gelukkig meisje ;).

kipmamita naqrae

 

Ik zet hier even neer hoe en wat ik heb gedaan, ik ben namelijk erg benieuwd of/hoe ik dit over tien jaar klaarmaak. Er zijn vast vele verschillende manieren waarop je zo’n maaltijd klaar kunt maken, dit is hoe ik het dit keer gemaakt heb. Mocht je dit eens uitproberen, let me know, ik ben erg benieuwd. Het is best makkelijk. Ok, genoeg gepraat. Op naar het receptje.

Wat je nodig hebt:

– twee kippenbouten (vraag de slager deze te halveren)
– een à twee uien, in halve ringen gesneden
– ongeveer vijf grote vastkokende aardappels, in grote plakken gesneden
– twee wortels, in dunne plakjes
– bevroren tuinerwten
– een grote tomaat, geraspt
– peterselie of/en koriander
– olie om in te bakken
– water
– ras el hanout
– paprikapoeder
– zwarte peper
– zout

Het allerleukste klusje eerst: de kip schoonmaken. Als je daarmee klaar bent bak je dit samen goed aan met de ui, de worteltjes en kruiden. Doe daar dan de tomaat bij. Voeg vervolgens water toe en laat dit koken, daarna kunnen de aardappels en de koriander/peterselie in de pan. En nu is het een kwestie van wachten tot de aardappelen gaar zijn. Houd dit in de gaten, en zodra het bijna zover is kunnen de erwtjes in de pan. Even laten doorkoken, proeven, eventueel spelen met wat meer zout en kruiden en dan opdienen. Bismillah ;).

Wij aten dit met zijn drietjes, op wat erwten na, helemaal op. Voor meer eters kun je spelen met de verhoudingen.

 

2 thoughts on “Mijn eerste kipmamita +receptje

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s