About

Salaam aleikum,

Welkom op mijn blog,  Naqrae.  Een naam afgeleid van het eerste woord dat aan de profeet Mohammed (saw) werd geopenbaard, Iqrae. Niet zomaar een woord dus. De Arabische taal is prachtig rijk en  laat zich niet zomaar vertalen, maar simpel gezegd betekent Naqrae ‘wij lezen’

Jij leest, ik lees. Elke dag. Gratis krantjes in de trein, boeken, de Qoran, pakken cornflakes, blogs… Lezen verrijkt het leven; van lezen kun je leren, genieten, groeien. Door te lezen kun je kennis opdoen.

Wat die kennis dan wel niet precies is?  Ik ben er ook nog  niet helemaal uit. Wat ik wel weet is dat geen enkele woordenboek het begrip ooit recht zal kunnen doen.  Kennis is onder andere inderdaad macht. Maar ook liefde, begrip, inspiratie en schoonheid. Wat ik ook weet is dat ik graag kennis opdoe en deel. Met mijn blog sla ik een paar vliegen in één klap en neem ik je mee in mijn grote zoektocht naar kennis: het leven.

Ik ben in vier woorden een Marokkaans-Nederlandse moslima, en vanuit dat perspectief blog ik. Je zult hier dan ook lezen over de Islam, dagelijkse vreugdemomentjes en struikelblokjes, grote en kleine vragen, inspiratie, hersenspinsels…

Daarbij valt te denken aan stukkeb over de dood , het stel passie en teleurstelling, baby’s, morgen en een heleboel meer. Ook schrijf ik op Wijblijvenhier en doe ik weleens wat met YouTube.

Ik lees, leer en blog over het leven. Het doel daarbij? Inspireren, informeren en af een toe een glimlach op je gezicht toveren.

Mocht je tot slot nog  tips, feedback, interessante onderwerpen of iets dergelijks hebben deel dat dan vooral. Ik zou dat erg waarderen en zo helpen we elkaar allemaal een beetje.

Liefs,

Kauthar

One thought on “About

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s